2000

Hensikten med serien er å gi en oppfriskning av de mest betydningsfulle hendelser og trekk i vår bygds spennende og fengslende historie, samt en presentasjon av kjente personer som har utrettet ting gjennom tidene av spesiell interesse for Eidsvoll. Møtene er tatt opp på video/DVD som oppbevares i kommunens sikkerhetshvelv, slik at ettertiden kan få glede av den informasjon som gis.

Tema: "Carsten Ankers livshistorie -hans betydning for Eidsvoll".
Dato: Torsdag 16.mars kl.18.30
Antall tilhørere: 75
Foredragsholder var konservator i Eidsvollsbygningen Geir Thomas Risåsen.

Tema: "Sjukdom og helsevern før og nå".
Dato: Torsdag 21.september kl.18.30
Antall tilhørere: ca.80
Foredragsholder var doktor Odd Martin Kvile.

Tema: "Eilert Sundts liv og virke".
Dato: Torsdag 10.oktober kl.18.30
Antall tilhørere: ca.60