2001

Hensikten med serien er å gi en oppfriskning av de mest betydningsfulle hendelser og trekk i vår bygds spennende og fengslende historie, samt en presentasjon av kjente personer som har utrettet ting gjennom tidene av spesiell interesse for Eidsvoll. Møtene er tatt opp på video/DVD som oppbevares i kommunens sikkerhetshvelv, slik at ettertiden kan få glede av den informasjon som gis.

Tema: "Pilgrimsvegen gjennom Eidsvoll".
Dato: Tirsdag 6. februar kl 19.00
Antall tilhørere: ca.80
Foredragsholder: Eivind Luthen.

Tema: "Gamle forfattere i Eidsvoll- Sigurd Nesse og Olaf Hoel".
Dato: 15 mars kl.18.30
Antall tilhørere:
Foredragsholder var høyskolelektor(R) Gunner Ljødal.

Tema: "Gamle forfattere i Eidsvoll- Aksel Bjørnstad og Lars Nilsen Aalborg".
Dato: 13.september kl.18.30
Antall tilhørere: ca.60
Foredragsholder var Gunner Ljødal.

Tema: "Gamle Eidsvoll jernbanestason og dagens restaurering og Eidsvoll Bad og Badebakken".
Dato: Torsdag 15.november kl.18.30
Antall tilhørere: ca.160